Cuttlefish bean stew 🍲



(English)

Hello everyone! 🤗 Today we bring you a recommendation for those who like a cozy dish on a cold day, but would like to try something different. We searched online, but unfortunately we only found the recipe in a magazine. But don't worry! We will share the recipe with you on this post 😌.

Ingredient list:

  • olive oil 3 tablespoons
  • chopped garlic 1 teaspoon
  • cleaned cuttlefish 600 g
  • chopped onion 100 g
  • fresh sausage 40 g
  • carrots 200 g
  • pumpkin 200 g
  • tomato pulp with onion and garlic 6 tablespoons
  • cooked white beans 820 g
  • cumin 1 teaspoon
  • black pepper to taste
  • chopped parsley to taste

Preparation

Start by heating 1 tablespoon of olive oil in a pan (we use a large pan every time we make this recipe) with the chopped garlic until it starts to brown and add the cuttlefish. Stir regularly until they turn a whitish opaque color and then remove them from the pan and set aside.

Pour the remaining olive oil into the same pan and add the chopped onion and the sliced fresh sausage. As soon as the onion starts to brown, add the sliced carrots and the diced pumpkin. Cook over medium heat for about 10 minutes ⏲️.

When the 10 minutes are up, add the tomato pulp, the drained beans and the reserved cuttlefish and season with cumin and ground pepper. Cover again and let it boil for another 15 minutes. If you find it necessary, add a little water to make the sauce more liquid.

Sprinkle with chopped parsley and serve. We served it with rice, but feel free to add your favorite garnish 🤗.

(Português)

Olá a todos! 🤗 Hoje trazemos-vos uma recomendação para aqueles que gostam de uma comida aconchegante num dia mais frio, mas que gostavam de experimentar algo diferente. Procuramos online, mas infelizmente só encontramos a receita numa revista. Mas não se preocupem! Vamos partilhar a receita convosco neste post 😌.

Lista de ingredientes:

  • azeite 3 colheres de sopa
  • alho picado 1 colher de chá
  • choquinhos limpos (descongelados) 600 g
  • cebola picada 100 g
  • linguiça 40g
  • cenouras 200 g
  • abóbora 200 g
  • polpa de tomate com cebola e alho 6 colheres de sopa
  • feijão branco cozido 820 g
  • cominhos 1 colher de chá
  • pimenta preta q.b.
  • salsa picada q.b.

Preparação

Comecem por aquecer 1 colher de azeite numa panela (nós usamos uma panela grande sempre que fazemos esta receita) com o alho picado até este começar a alourar e adicionem os choquinhos. Mexam regularmente até eles ficarem com uma cor esbranquiçada e opaca e depois retirem-nos da panela e reservem.

Deitem o restante azeite na mesma panela e juntem a cebola picada e a linguiça cortada em rodelas. Assim que a cebola começar a alourar, juntem as cenouras em rodelas e a abóbora em cubos. Deixem cozinhar com o testo, sobre lume moderado, durante cerca de 10 minutos ⏲️.

Quando passarem os 10 minutos, juntem a polpa de tomate, o feijão escorrido e os choquinhos reservados e temperem com os cominhos e pimenta moída. Voltem a tapar e deixem ferver por mais 15 minutos. Caso achem necessário, adicionem um pouco de água para deixar o molho mais líquido.

Polvilhem com a salsa picada e sirvam. Nós acompanhamos com arroz, mas sintam-se à vontade para juntar o vosso acompanhamento preferido 🤗.

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