Portuguese soup: couple's cooking date recommendations #1


(English)
  Hi everyone! Welcome to our new series on the blog, where we will make some weekly recommendation of some of our favourites of the week that will go well with our weekly cooking date! For the next year, we will try to bring a recipe, together with a book recommendation, among some other suggestions.
    So for the first recipe of this series, let's make a dish to warm us, because the last few days have been very cold ❄️ and can only be spent by the fireplace 🔥 and wrapped up in a blanket. And what can be more heart warming than a homemade soup? 🤗
    For our recommendations of the week, we leave you:

Book
A Court of Thrones and Roses by Sarah J. Maas
(that we are currently reading and for what we heard in the book community, soup as some connection to the story)

Ambience for reading

Music

Recipe
Portuguese Soup

    So, for this recipe of Portuguese Soup, that takes only 30 minutes to make, you will need:

Ingredients (makes 8 portions):
  • 150 grams of diced onion
  • 300 grams of pumpkin
  • 300 grams of potatos
  • 50 grams couscous
  • 450 grams of vegetable mix for soup (we got one with carrots, cabbage and cauliflower, but you can use whatever you want)
  • water
  • olive oil
  • salt

Kitchen supplies:
  • 1 large pot (enough for your soup)
  • blender
  • kettle (it can be electric)
  • bowl

    Start by boiling your water in the kettle. You can boil around 1 L, because you need to have enough water to cover the vegetables later. Peel the potatoes and the pumpkin and cut everything in cubes.
    While the water is boiling, add your diced onion to the pan in medium flame, along with a bit of olive oil and mix it well, letting the onion turn translucent. When that happens, add the potatoes and the pumpkin and cover with the lid for 5 minutes ⏲️.
    After that time is over, pour the mix in the pan along with about a 1/4 of a tablespoon of salt. By this time, your water is already boilled, so you can add it to the pan, increase the heat and put the lid on, this time for 15 minutes ⏲️.
   When all of the vegetables are well cooked, take a little less than half of them to a bowl and blend rest. Add your couscous and let it cook according to the time in the packaging instructions.
   When the couscous is cooked, taste to make sure you don't have to a add a bit more salt. Add the remaining vegetables and after a minute or two it's ready. Add a bit of black pepper if you want.

(Português)
    Olá a todos! Bem vindos à nova série do blog, onde faremos algumas recomendações semanais de alguns dos nossos favoritos da semana que combinem bem com o nosso date culinário da semana! Durante o próximo ano, vamos esforçar-nos por vos trazer uma receita, bem como uma recomendação literária, entre outras sugestões.
    Sendo assim, para a primeira receita desta nova série, vamos preparar um prato para nos aquecer, porque nestes últimos dias tem estado imenso frio ❄️ e gostamos de os passar ao lado da lareira acesa 🔥 e envolvidos por um cobertor. E o que é mais aconchegante do que uma sopa caseira? 🤗
    Para as nossas recomendações da semana, deixamos-vos:

Livro
Corte de Espinhos e Rosas da Sarah J. Maas
(que nós estamos a ler neste momento e pelo que ouvimos na comunidade literária, a sopa tem alguma ligação com a história)

Música de fundo e ambiente

Música

Receita
Sopa portuguesa

    Para esta receita de Sopa Portuguesa, que leva apenas 30 minutos a fazer, vão precisar de:

Ingredientes (para 8 porções):
  • 150 g de cebola picada
  • 300 g de abóbora
  • 300 g de batata
  • 50 g de cuscuz
  • 450 g de mistura de vegetais para sopa (o nosso tinha cenouras, couve lombarda e couve flor, mas podem usar o que preferirem)
  • água
  • azeite
  • sal

Utensílios de cozinha:
  • 1 panela grande (suficiente para a sopa)
  • varinha mágica
  • chaleira (pode ser elétrica)
  • taça

   Comecem por ferver a água numa chaleira. Podem ferver cerca de 1 L, porque vão precisar de ter água suficiente para cobrir os vegetais mais tarde. Descasquem as batatas e a abóbora e cortem tudo em cubos.
    Enquanto a água está a ferver, adicionem a vossa cebola picada à panela em lume médio, juntamente com um fio de azeite e misturem bem, deixando a cebola ficar translúcida. Quando isto acontecer, adicionem as batatas e a abóbora e tapem durante 5 minutos ⏲️.
    Depois de esse tempo acabar, deitem a  mistura de legumes na panela juntamente com cerca de 1/4 de uma colher de sopa de sal. Por esta altura, a água já terá fervido, por isso podem adicioná-la à panela e tapar por 15 minutos ⏲️.
   Quando todos os legumes estiverem bem cozidos, retirem um pouco menos de metade deles para uma taça e ralem o resto com a varinha mágica. Adicionem o cuscuz e deixem cozinhar de acordo com o tempo indicado na embalagem.
  Quando o cuscuz estiver cozinhado, provem para verificar se têm de acertar o sal. Adicionem os restantes vegetais e depois de um ou dois minutos, está pronto. Se quiserem, adicionem um pouco de pimenta preta.

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