Watercress and beetroot salad with orange: couple's cooking date recommendations #6


(English)
Hello everyone!😊 Hope you are well and that you find yourselfs with will to cook today 😌👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 (but if you aren't it's okay too, this is going to be a easy one🤭). This time we bring you a recipe for a watercress and beetroot salad with orange 🍊, something a litlle more fresh for this hot days we have been feeling here 😅🤭.

For this watercress and beetroot salad with orange🍊 you will need:
Ingredients:
  • 1 beetroot (around 100 grams)
  • 200 grams of watercress
  • 2 oranges
  • 2 tablespoons of red wine vinegar
  • 1 tablespoon of mustard
  • 1 teaspoon of honey
  • 3 tablespoons of olive oil
  • 1 teaspoon of salt
  • Pepper
Preparation:
   Wrap your beetroot in aluminium foil and put it in the oven for 40 minutes ⏲️ at 190ºC 🌡️ (tip: this recipe was made to go along with meat, so the oven was already being used. If you don't have the oven on, you can always cook in steam to save power ⚡). When the beetroot is ready, take it out, let it cool and peel the skin. Slice it as thinly as you want.

    Wash the watercress and put it in a big bowl.

    For the sauce, use a jar with lid 🫙 to mix it. Add the olive oil, vinegar, mustard, honey, pepper and salt and shake it until is well mixed.

   Peel the oranges and slice them 🔪. You are then going to add the beetroot and the oranges to the watercress bowl and pour the sauce on top. It's ready to serve 😊.

   Have you already tried some kind of salad like this one or are you more a of a casual person that makes the "standard" salade (lettuce with tomato and onion 🤭)? Feel free to tells us on the comments below 🤗.

(Português)
Olá pessoal! 😊 Espero que estejam bem e se encontrem com vontade para cozinhar hoje 😌👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 (mas se não tiverem não há problema, esta vai ser uma fácil 🤭). Desta vez trazemos-vos uma receita para uma salada de agrião e beterraba com laranja 🍊, algo um pouco mais fresco para estes dias quentes que temos passado aqui 😅🤭.

Para esta salada de agrião e beterraba com laranja🍊 vão precisar de:
Ingredientes:
  • 1 beterraba (cerca de 100 gramas)
  • 200 gramas de agrião
  • 2 laranjas
  • 2 colheres de sopa de vinagre de vinho tinto
  • 1 colher de sopa de mostarda
  • 1 colher de chá de mel
  • 3 colheres de sopa de azeite
  • 1 colher de chá de sal
  • Pimenta
  • Alecrim

Preparação:
   Enrolem a beterraba em papel alumínio e levem ao forno por 40 minutos ⏲️ a 190ºC🌡️ (dica: esta receita foi feita para acompanhar carne, então o forno já estava a ser usado. Se não tiverem o forno ligado podem sempre cozinhar a vapor para poupar energia ⚡). Quando a beterraba estiver pronta, retirem, deixem-na arrefecer e tirem a pele. Cortem-na tão fina quanto quiserem.

   Lavem o agrião e coloquem-no numa tigela grande.

   Para o molho, usem um frasquinho com tampa 🫙 para misturar bem os ingredientes. Adicionem o azeite, o vinagre, a mostarda, o mel, a pimenta e o sal e agitem até ficar bem misturado.

   Descasquem as laranjas e cortem-nas em rodelas 🔪. Em seguida, coloquem a beterraba e as laranjas na tigela do agrião e reguem com o molho. Está pronto a servir 😊.

    Já alguma vez tentaram alguma salada destas ou são mais do tipo de pessoa casual que faz as saladas "padrão" (alface com tomate e cebola 🤭)? Sintam-se à vontade para nos contar nos comentários 🤗.

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